Az egylábas guggolás előnyei

A testsúllyal végzett guggolás esetében  nincs külső terhelés, nincs a vállakba vagy hátba nyomódó nehéz súly, ami természetellenes pozícióba kényszeríti a testet és végül irritálja a gerincet vagy az ízületeket.Szerintem a testsúllyal végzett feladatok, a legnehezebb és legfantasztikusabb gyakorlatban, a teljes egylábas guggolásban csúcsosodnak ki. Az egylábas guggolás tökéletes elsajátításának hatalmas előnyei vannak. Az első, egyértelmű előny az erő. Ha egy 80 kilós  ember megtanulja hogyan guggoljon egy lábon, az annyit tesz , mintha kétlábas guggolást végezne 80 kilóval a hátán. A rúddal végzett guggolás csak a csípő hátsó részén elhelyezkedő izmokat fejleszti, de a testsúllyal végzett egylábas -a levegőben lévő láb helyzete miatt-a csípő oldalán és elülső részén lévő izmokat is. Ez harmonikus fejlődést biztosít és megelőzi a súllyal guggolókat kínzó, visszatérő csípőproblémákat.

Az egyensúly egy másik nagy előny. Egy átlagos nap folyamán nem sok embernek kell egy lábon állnia, így igen kevesen jönnek rá, hogy mennyi egyensúlyérzék kell hozzá. Az izmok kemény edzése felfelé és lefelé mozgás közben hihetetlenül intenzív koordinációs gyakorlat. Az egylábas guggolás funkcionálisan is jobb a kétlábas.súlyzós változatnál, mivel a legtöbb természetes mozgásnál általában egyszerre csak egy végtag mozdul. Gondolj a rúgásra, vagy amikor felugrasz valamire, a mászásra stb. Az a tény, hogy a testsúllyal való guggolás természetesebb mozgásforma, mint egy külső súllyal végzett, egyben azt is jelenti, hogy a test gyorsabban regenerálódik az edzések között. Meglepő de igaz. Az egylábas guggolás javítja az agy-test kapcsolatot és a szellemi összpontosítást, mivel a két láb a gyakorlat során teljesen különböző mozgást végez. Nem kétséges, hogy az egylábas guggolás simán veri a kétlábas súlyzós guggolást.

Én az egylábas guggolást TRX segítségével végzem. Általában 25 perc alatt sikerül is kivégeznem a combjaimat.A következő gyakorlatsort hajtom végre: Kétlábas guggolás 30 ismétlés, 20 másodperc pihenő, egylábas guggolás 25-25 ismétlés lábanként, 20 másodperc pihenő kitörés hátrafelé 25-25 ismétlés, aztán 1 perc pihenő. Ezt a gyakorlatsort 3- szor ismétlem. kb. 25 perc a hirtelen halál.

Itt az ideje, hogy te is nekiállj és legyilkold azokat a fránya combokat!

 

 

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close