Masszázs

masszi

A masszázs hatásai: 

A masszázs olyan gyógyító eljárás, amelyet kezünkkel végzünk, a test felületén, meghatározott fogásokkal. E fogások segítségével az alkalmazás helyén, illetve az egész szervezetben gyógyhatást lehet kiváltani.

A masszázs hatása függ a kezelt testfelület terjedelmétől, az alkalmazás helyétől, az ingerek minőségétől és erősségétől egyaránt. A simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul az elhalt hámsejtek leválása, a  mechanikai hatások pedig hozzájárulnak, a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez.

A vérkeringés fokozódása a szövetek jobb táplálkozásához, a sejtek anyagcseréjének élénküléséhez vezet. Csökken a fáradtság érzés, az agy vérkeringése fokozódik.
Fokozódik a keringés, az egész szervezet nedvkeringése élénkül.

A beteg testrészek és az izmok felett a bőr elmozgatása révén, megindul a nyirokkeringés.
Eltűnnek a hűvös vizenyők,megszűnik a narancsbőr.

A masszázzsal előkezelt izomzat teljesítő képessége növekszik,az elvégzett izommunka gyorsabb és kitartóbb lesz. Fizikai munka vagy sporttevékenység utáni masszírozás elősegíti a fáradtság megszűnését, javítja a szövetek regenerációját. Masszázzsal megelőzhetők az izmok és inak csomósodásai, merevsége.

A már kialakult myogelotikus csomók szétoszlathatók, a beteg panaszainak jelentős csökkenését okozva. A test nagy felületének kezelése az egész szervezetre kihat.

A masszázsnak tehát jelentős szerepe van a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Leggyakoribb alkalmazási területe a mozgásszervi (reumás) betegségek csoportja.

A csonttörések, ízületi ficamok, izom és ínszakadások, zúzódások utókezelésében,sokféle ízületi betegség gyógyításában már régóta alkalmazzák.

Eredményesen alkalmazhatjuk szívbetegségek, koszorúér-bántalmak esetében,idült hörghurutban és asztmában,fejfájások csökkentésére.
Főként reflexhatások révén jó irányba befolyásolhatók emésztési zavarok,nőgyógyászati bántalmak.

Mindebből következik,hogy a masszázs alkalmas és hasznos gyógyeljárás,így természetesen jó betegségmegelőzésre, az egészség megőrzésére is, kihangsúlyozva, hogy sohasem pótolhatja az egészséges táplálkozás és mozgáskultúra jótékony hatásait.

“A LEGNAGYOBB AJÁNDÉK A FÖLDÖN: SZOLGÁLNI MÁSOKAT”