• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Masszázs

  A masszázs hatásai: 

  A masszázs olyan gyógyító eljárás, amelyet kezünkkel végzünk, a test felületén, meghatározott fogásokkal. E fogások segítségével az alkalmazás helyén, illetve az egész szervezetben gyógyhatást lehet kiváltani.

  A masszázs hatása függ a kezelt testfelület terjedelmétől, az alkalmazás helyétől, az ingerek minőségétől és erősségétől egyaránt. A simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul az elhalt hámsejtek leválása, a  mechanikai hatások pedig hozzájárulnak, a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez.

  A vérkeringés fokozódása a szövetek jobb táplálkozásához, a sejtek anyagcseréjének élénküléséhez vezet. Csökken a fáradtság érzés, az agy vérkeringése fokozódik.
  Fokozódik a keringés, az egész szervezet nedvkeringése élénkül.

  A beteg testrészek és az izmok felett a bőr elmozgatása révén, megindul a nyirokkeringés.
  Eltűnnek a hűvös vizenyők,megszűnik a narancsbőr.

  A masszázzsal előkezelt izomzat teljesítő képessége növekszik,az elvégzett izommunka gyorsabb és kitartóbb lesz. Fizikai munka vagy sporttevékenység utáni masszírozás elősegíti a fáradtság megszűnését, javítja a szövetek regenerációját. Masszázzsal megelőzhetők az izmok és inak csomósodásai, merevsége.

  A már kialakult myogelotikus csomók szétoszlathatók, a beteg panaszainak jelentős csökkenését okozva. A test nagy felületének kezelése az egész szervezetre kihat.

  A masszázsnak tehát jelentős szerepe van a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Leggyakoribb alkalmazási területe a mozgásszervi (reumás) betegségek csoportja.

  A csonttörések, ízületi ficamok, izom és ínszakadások, zúzódások utókezelésében,sokféle ízületi betegség gyógyításában már régóta alkalmazzák.

  Eredményesen alkalmazhatjuk szívbetegségek, koszorúér-bántalmak esetében,idült hörghurutban és asztmában,fejfájások csökkentésére.
  Főként reflexhatások révén jó irányba befolyásolhatók emésztési zavarok,nőgyógyászati bántalmak.

  Mindebből következik,hogy a masszázs alkalmas és hasznos gyógyeljárás,így természetesen jó betegségmegelőzésre, az egészség megőrzésére is, kihangsúlyozva, hogy sohasem pótolhatja az egészséges táplálkozás és mozgáskultúra jótékony hatásait.

  “A LEGNAGYOBB AJÁNDÉK A FÖLDÖN: SZOLGÁLNI MÁSOKAT”