• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Rövid, könnyű edzés = fogyás???

  Sok helyen könnyű, 20 perces mozgással hirdetnek biztos fogyást. Vajon ennek van valóság alapja? A válaszhoz nézzük át, hogyan is működik a fogyás?

  A fogyáshoz kalóriadeficitre van szükség. Vagyis arra, hogy több kalóriát használj fel, mint amennyit elfogyasztasz. Ez lehetséges úgy, hogy kevesebb kalóriát viszel be, vagy több kalóriát égetsz el pl. mozgással, vagy a kettőt kombinálod Ha csak az étrendeden változtatsz és nem sportolsz, akkor eséllyel veszítesz izomtömeget a testzsír helyett. Ez pedig lassítja az anyagcserét és megnehezíti a fogyást, ráadásul csak vékony leszel, nem pedig tónusos. Ha csak mozogsz és nem figyelsz az étrendedre, lassan fogsz haladni és egy idő után meg fog  állni a fogyás. Éppen ezért a mozgással kiegészített diétás étrend a legjobb megoldás.

  Ahhoz, hogy valóban érjen valamit az edzés, tehát extra kalóriák elégetését jelentse, ahhoz a pulzusodat meg kell emelni. Az oxigén üzemanyagként szolgál a dolgozó izomzatnak és a vér által szállítódik. Amikor edzel, a szíved gyorsabban ver, hogy több vért és ezáltal oxigént pumpáljon az izomzatba. Ez a folyamat pedig energiaigényes, ahogy az izmok mozgása is és a tested megfelelő hőmérsékleten tartása, és máris több kalóriát használtál fel, mintha ülnél.

  Miért fontos az erősítő edzés?

  Ahhoz, hogy az energiafelhasználás folytatódjon, az edzésen kívül is, izomzatra van szükséged, amiben a leghatékonyabb segítség az erősítő edzés. Az erőszintednek és fejlődésednek megfelelően a terhelést fokozatosan növelni kell. Érdemes saját testsúlyos edzéseket vagy gyakorlatokat is beiktatni, hiszen szervezeted mindig törekedni fog arra, hogy a terheléshez mérten ideálisan alakítsa a testösszetételedet is, persze abban az esetben, ha ehhez a megfelelő üzemanyagot biztosítod számára.

  Megfelelő időtartamú edzés!

  Azonban ha túl kicsi a terhelés, az nem fog számodra elég ingert biztosítani ahhoz, hogy motiváld a szervezetedet a nagyobb energiafelhasználásra. Sok helyen látni eredményeket ígérő 20 perces edzéseket. Ezek nem fognak eredményre vezetni, főleg ha számításba veszed, hogy egy valamit is érő edzésen 10 perc maga a bemelegítés és 10 perc a levezetés, nyújtás!

  A megfelelő edzés legalább 60 perc, ha a súlyzós edzés végén beiktatsz némi aerob jellegű edzést, akkor másfél, sőt 1 és háromnegyed órát is igénybe vehet. Ennyi időt muszáj szánnod magadra és a sikerre! És sose felejtsd el, a fogyás nagyban függ az étrendedtől is!!! Megfelelő étrend nélkül csak ideig-óráig érhetsz el eredményt!

  Ne higgy a csodákban és a reklámoknak, amik könnyű és gyors fogyást ígérnek, NINCS KÖNNYEBB ÚT!!!

  Aki lefogy AZ KEMÉNYEN KÜZD  EZÉRT, MOZGÁSSAL ÉS DIÉTÁVAL! Te sem lehetsz kivétel. Amiben hinned kell, AZ TE MAGAD VAGY ÉS A MUNKA, AMIT BELEFEKTETSZ!!!!

   

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close