Öngyilkos guggolások

Az edzőteremben egy nagy tábla volt felfüggesztve a guggoló állvány fölé, rajta egy mondattal. Ez volt rajta olvasható: Guggolj, vagy Halj meg.

A testépítésben nagyon nagy fejlődés ment végbe az utóbbi években. Számolatlan mennyiségű gép és gyakorlatfajta van, de a tény ettől nem változik: Az alapok maradnak mindig a legjobbak. Itt az ideje visszamenni a guggoló állvány alá! A következő gyakorlatok nem béby testépítőknek valók. Nagyon intenzívek, ezért kezdők ne végezzék.

Maraton guggolás:

Ebben a gyakorlatban 5 sorozat két perces ( minden egyes sorozat két percig tart ), megállás nélküli guggolást fogsz végrehajtani a testsúlyoddal. Azt gondolhatod, hogy ez nem is olyan vészes, csak öt sorozat, de próbáld ki. Amikor 30 másodperce a súly alatt vagy 5 évnek fog tűnni, vagyis két teljes perc életfogytiglani lesz a számodra. Úgy fogsz szuszogni mint egy gőzmozdony, a pulzusod pedig átszakítja a tetőt.

A guggolás királya, Tom Platz 102 kilogrammal guggolt 10 percen keresztül. Igen így van. A következő alkalommal amikor lemész az edzőterembe, próbáld ki, de ne tervezd, hogy bárhová is menni fogsz a következő nap.

Lassított guggolások:

A szokásos tempóban végzett guggolások helyett próbáld meg lelassítani egy kicsit a tempót. Ez segíteni fog, hogy kihasználd az összes előnyét ennek a gyakorlatnak. A testsúlyoddal fogsz végezni 10 sorozatot 10 ismétléssel. Könnyűnek tűnik? Minden egyes ismétlésnél legyen 10 másodperc a lefelé tartó fázis és 10 másodperc a felfelé. Az első 5 sorozat nem fog problémát okozni, viszont az utolsó 5 annak a vizsgája lesz mennyire vagy kemény.

A legtöbb lassú edzés hülyeség, de ez olyan új növekedést gerjeszt a lábaidban, mint még soha az előtt. Mivel az egész sorozat folyamán állandóan terhelés van a négyfejű combizmodon és a lábhajlítódon, az izomrostok nagyobb mértékben sérülnek, mint a szokásos guggolásnál. Ez a titka a sikerének. 4-5 napon át izomlázad lesz ezután, ezért ne tervezz sprinteket a közel jövőben.

20 ismétlés Lélegző guggolások:

Ez egy klasszikus. A testsúlyoddal dolgozva végezz 10 sorozatot 20 ismétléssel. Az első pár sorozat után kapkodni fogod a levegőt, de mire a 8. sorozathoz érsz, azt fogod kívánni , hogy bárcsak valahol máshol lennél. Az izzadtság  úgy fog ömleni rólad, mint a Niagara vízesés. És ügyelj arra, hogy legyen egy vödör a közeledben. Ez  gyakorlat sok testépítőnél az ebéd rekord gyorsaságú elvesztését okozza. Hogy még intenzívebbé tegyük a pihenőidőt maximáljuk 3 percben.

Tom Platz 143 kilogrammal csinált 3 sorozatot 50 ismétléssel. Őt csak egy ember tudta felülmúlni Benny Podda. 5 ször 50 ismétlést csinált 143 kilogrammal.

Guggolás mellső tartással, guggolás hátsó tartással:

Mindenki  számára akik kemény emelők , és csak okot keresnek a hányásra , itt van egy! Ez a program mellső és hátsó tartással végzett guggolások szuper szettben. Egy 10 ismétléses sorozatot fogsz végezni mellső tartású guggolásból, majd a rúd tartóra helyezés után azonnal pihenés nélkül csinálsz egy 20 ismétléses guggolást hátsó tartással. A testsúlyodnak megfelelő súly ideális, ha bírod. Sokatok számára problémát fog jelenteni a rúd megtartása a mellső tartásnál, különösen amikor elkezdtek fáradni ( ami a második harmadik sorozatnál meg fog történni ).

A kétfajta guggolás váltakoztatásával az izmaidat több különböző szögből dolgoztathatod meg.Ezzel egy időben pedig még pluszban, hihetetlen kardió edzést is kapsz. Próbáld ki ezt a szuper szettet, és 1,5, 2,5 cm növekedést tapasztalhatsz pár héten belül.

Semmi kétség, hogy ezek a legkeményebb guggoló gyakorlatok, amiket valaha is végezni fogsz. Próbáld ki ezeket és imádkozz, hogy megérd az edzés végét. Ezek a gyakorlatok nem nyápic strand bodysoknak valók, hanem kemény testépítőknek. Olyan intenzívek, hogy az egész testedet növekedésre késztetik. Mivel ennyire intenzívek, nagyon leterhelik az idegrendszeredet és a regenerálódásodat, ezért nem ajánlom, hogy havi egy alakalomnál többször csináld őket. Továbbá ezeket a gyakorlatokat csak önállóan szabad végezni. Ne tervezz lábnyújtásokat ezután az edzés után. Lehet, hogy nem fogod tudni a fentebbi leírásban található súlyokkal elvégezni a gyakorlatokat, akkor találd meg azt amivel még elbírsz, még ha csupán a testsúlyod fele is.

Tegyél egy próbát ezekkel a programokkal, és engedd szabadjára a  benned szunnyadó állatot!

 

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close