A test a lélek és a szellem 2.rész

Az akaraterőre pár napig vagy hétig van szükség, amíg a változások kézzelfoghatóvá nem válnak, ami aztán kiváltja a lelkesedést. Az emberi test átalakulása az agyban kezdődik. Amikor az eredmények láthatóvá válnak, élvezni kezded az intenzív edzést és szigorúan szabályzott diétát, sőt, vágyni kezdesz rá.

Az igazi fordulópont az, amikor megszereted ezt az új életformát. Attól fogva soha többé nem úgy tekintesz majd az egészségre, a testedzésre és a táplálkozásra, mint azelőtt.  Az agy áthangolásáért folytatott csata egy paradoxon belsejében elrejtett talányba csomagolt rejtvény. Amit mi keresünk, az a könnyedség. A rögzült szokások gyors halált halnak, ha az agy előnyösebb lehetőségek közül is választhat.

Azoknak sikerül az átváltozás, akik kezdetben az akaraterejükre támaszkodnak, hogy beindítsák a folyamatot, de tisztában vannak az akaraterő mint szellemi üzemanyag korlátaival. Az akaraterő a kritikus első napokban és hetekben játszik szerepet, amikor a cél : leküzdeni a szokás hatalmát. Amikor azonban az akaraterő kimerül, a folyamatot egy másik szellemi üzemanyag hajtja tovább. Egy megújuló szellemi üzemanyag, a napenergia mentális megfelelője: a LELKESEDÉS.

Az intenzív edzés endorfinokat szabadít fel, egy olyan erős hormonkoktélt, amely az intenzív testedzést örömteli élménnyé varázsolja. Egy-két héten belül nagyon is valóságos, kézzelfogható fizikai és pszichológiai változások következnek be, és a folyamat megtapad.

– A kemény és intenzív edzés hatására endorfinok szabadulnak fel és kerülnek a véráramba. Ez a kábítószerszerű anyag olyan jóleső érzést kelt az emberben, amit csak az érezhet meg, aki már tapasztalta. A kellemes érzés egyfajta függőséget okoz, de ez a függőség nem ütközik törvénybe, és más módosult tudatállapotokkal szemben nem káros és nem mérgező, hanem kifejezetten előnyös és kívánatos.

– A kemény és intenzív kardió edzés ugyanezt az élettani jelenséget eredményezi. Az intenzív aerob tevékenység kiváltotta endorfinlöketet ,, a futók gyönyörének ” is hívják.

A valódi haladás érzése olyasmit vált ki egy edzetlen vagy formán kívüli személyből, amit még soha nem tapasztalt: őszinte lelkesedést a testedzés iránt. A tény, hogy érti a folyamatot, hogy valódi előrelépést lát, hogy egyre nagyobb súlyokkal dolgozik, hogy javul az állóképessége, egyre jobban érzi magát és egyre többre képes, hogy minden héten egyre jobb eredményeket lát az edzésnaplójában _ mindez határtalan lelkesedést vált ki belőle.

Végre rátaláltam egy rendszerre, aminek van értelme, egy módszerre, aminek értem a működését, tényleg hatásos, és jó érzéssel tölt el. Most már nem rettegek az intenzív edzéstől, hanem alig várom!!

– Mindez 14 napon belül bekövetkezik – MINDÖSSZE 14 NAP TELJESEN ÚJ IRÁNYT ADHAT AZ ÉLETEDNEK!

Az edzéseken nyújtott teljesítményt az áthangolt, szenvedélyes gondolkodásmód emeli magasabb szintre. A DRÁMAI FORDULÓPONT AKKOR JÖN EL, AMIKOR MEGTANULOD SZERETNI A KEMÉNY, VEREJTÉKES MUNKÁT. EZ A SZEMLÉLETVÁLTÁS KIFOGYHATATLAN SZELLEMI ÜZEMANYAGOT BIZTOSÍT: VALÓDI LELKESEDÉST.

További olvasnivaló:

Read previous post:
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close