A test a lélek és a szellem

A vasak egyik nagymesterétől, Bill Pearltől egyszer megkérdezték, melyik az az  izom, amelyiket a legnehezebb fejleszteni. Az agy, felelte félig meddig viccelődve.

A testi átalakulás útját kereső emberek azt hiszik, hogy a fejlődés kizárólag az edzésen és a táplálkozáson múlik. Igaz ugyan, hogy a megfelelő edzés és a táplálkozás fontos eszközei a fejlődésnek, de ha az egyén nem érez belső késztetést arra, hogy következetesen és kitartóan használja őket, ezek az eszközök önmagukban értéktelenek. A motiváltság, a következetesség és a kitartás létfontosságú szellemi kellékek, amelyek bőséges mennyiségben szükségeltetnek, ha valaki sikerrel akarja átformálni a testét.

Az átalakuláshoz vezető úton az első fontos csatát önmagaddal kell megvívnod! Rá kell venned magad, hogy megkezdd a folyamatot. Az edzés és a helyes táplálkozás elengedhetetlen, ám ezzel egyidejűleg egy másik monumentális csata is zajlik egy párhuzamos hadszíntéren, ahol a szokás hatalmát kell legyőznöd. A berögzült rossz szokásokon változtatnod kell, különben a tested átformálására tett erőfeszítéseid kudarcra vannak ítélve.

A tartós sikerhez új szemléletre van szükség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok számára akik a meglévő káros szokásaikat új, hasznos szokásokra akarják cserélni, az első 14 nap a legfontosabb. Általában az első két hét dönti el a vállalkozás sikerét vagy kudarcát. A testi fejlődés beindításának rejtett előfeltétele a szellemi újrakalibrálás.

Nem az akaraterő a valódi átalakulás kulcsa, azt csupán arra használjuk, hogy megadjuk vele a kezdő lökést a folyamat elindításához. Az átalakulás folyamatát végső soron a lelkesedésnek kell táplálnia. Csak így járhat sikerrel.

A test átformálásának három eszköze van: a súlyzós edzés, a kardióvaszkuláris edzés és a helyes táplálkozás. A kardiógyakorlatoknak, a súlyok emelgetésének és a helyre tett étrendnek köszönhetően napokon belül mélyreható biológiai változások mennek végbe a szervezetben. Frissebbnek energikusabbnak érzed magad. Ha következetesen betartod az előírásokat, az első 14 nap végére kézzelfogható biológiai és fizikai változásokat fogsz tapasztalni. Semmi sem ösztönzi jobban az embert, mint ha szemmel láthatóan apadni kezdenek a zsírpárnái és nőni az izmai. Minden szempontból jobban fogod érezni magad. Több lesz az energiád, élénkebbé és kitartóbbá válsz. Azt gondolod : Ez igen! Ha mindössze 14 nap alatt ennyivel jobban nézek ki, ennyivel többre vagyok képes, és ennyivel jobban érzem magam, akkor mennyit fogok fejlődni 14 hét alatt?!

EZ LESZ A FORDULÓPONT, AHOL A LELKESEDÉS ÁTVESZI AZ AKARATERŐTŐL A FOLYAMAT TÁPLÁLÁSÁT.

ONNAN KEZDVE, HOGY A SZEMMEL LÁTHATÓ FIZIKAI VÁLTOZÁS ÁLTAL KIVÁLTOTT LELKESEDÉS BELÉP A KÉPBE, ÖNMAGAD FEGYELMEZÉSE TÖBBÉ MÁR NEM IGÉNYEL ERŐFESZÍTÉST.

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close