Egyetlen rendszer vagy módszer sem jobb a többinél

Egyetlen edzésmódszer vagy rendszer, egyetlen étrendi, megközelítés vagy táplálkozási rend sem helyezhető az összes többi fölé. Nincs olyan gyakorlat vagy étkezési stratégia, amelyiknek a hatékonysága örök időkre szólna. A kondigépek gyártói és a különböző fitnesztermékeket forgalmazó kereskedők mégis azt próbálják elhitetni veled, hogy ők feltaláltak egy olyan terméket, illetve rendszert, amelyik veri az összes többit, és a végtelenségig képes hihetetlen eredményeket szállítani. Ez azonban csak egy újabb mítosz a fitnesz világából.

A fitnesszel kapcsolatban az elsőrendű igazság ez: egyetlen rendszer sem jobb a többinél, és egyetlen rendszer sem képes garantálni a fejlődést a végtelenségig. Ez tény amit el kell fogadnod. Fel kell ismerned, amikor megrekedtél, és meg kell tenned a szükséges lépéseket a továbbfejlődés érdekében. A testformálás mesterei tudják, hogy a test előbb-utóbb elkényelmesedik, ezért rendszeresen ki kell rángatni a tespedésből. Pablo Picasso egyszer azt mondta:,, Néha kell egy kupán vágás, hogy az ember magához térjen” Az életben, és különösen, ha testedzésről vagy fogyókúráról van szó, ezt nem árt észben tartani.

Amikor az egykor sokkoló, megrendítő és felemelő eljárások régivé és ismerősé válnak, és az újdonság ereje kifullad, itt az ideje, hogy radikális változásokat léptess életbe: tézis, antitézis, szintézis.Tanuld meg kebledre ölelni a változást, és gondoskodj a folyamatos kontrasztról. A fitneszhívők többsége abban a hitben ringatja magát, hogy ha egyszer rábukkannak egy rendszerre vagy módra amellyel jelentős változást tudnak elérni, akkor ahhoz a rendszerhez a végtelenségig lehet és kell is ragaszkodni, hiszen,, nekem bevált”. A hívő fanatikusan elkötelezetté válik az iránt a módszer vagy eljárás iránt, amelyik kezdetben robbanásszerű fizikai fejlődést hozott.

Józanul szemlélve ugyanakkor tény, hogy ha valaki, aki még sohasem edzett, hirtelen valamilyen,, komoly ” edzésrendnek ( vagy radikális diétának ) veti alá magát, szinte bármilyen rendszerrel eredményt érhet el-egy darabig. Ideillő fitneszközhely: ,, Nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem inkább az, hogy mennyire keményen csinálod. “Bárki, aki úgy kezd intenzív ellenállásos tréningbe, hogy korábban még nem edzett, egy ideig jelentős fejlődést fog tapasztalni. A nehézséget nem a fejlődés beindítása jelenti, hanem az, hogy miként élesztheted újra a fejlődést, miután a kezdeti lendület megtört.

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close