• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Hogyan építhetsz izmot?

  Fontos, hogy tisztán lásd, mire képes és mire nem képes egy ésszerű progresszív ellenállásos program: egy értelmes súlyzós edzésprogram felépíti és megerősíti az emberi test 600-nál is több izmát, ugyanakkor a súlyzós edzés önmagában nem tesz szálkásabbá, és nem is olvasztja le rólad a zsírpárnákat.

  A súlyzós edzés a huzamosabb ideig végzett kardiózáshoz képest kevesebb mennyiségű kalóriát éget el. Egy 45 perces kíméletlen súlyzós edzés például legfeljebb 200-300 kalóriát, az edzést végző személy méretétől függően. A pihenőidőket tartalmazó és egyenetlen terheléssel járó ellenállásos edzés nem különösebben hatékony kalóriaégető. De még a kardioedzés kalóriaégető hatását is túlbecsülik. Ha a pulzust az egekbe emelő, percenként 15 kalóriát fogyasztó örült tempóban edzel, harminc perc alatt még akkor is csak 450 kalóriát égetsz el-pontosan annyit, amennyi egy közepes adag sült krumpli kalóriatartalma a McDonaldsban.

  A helyes ellenállásos tréning alapvetően két célt szolgál: fokozott izomnövekedést (hipertrófia) beindítását, valamint az erőszint növelését. Semmi mást nem várhatsz tőle, és nem is érdemes másra törekedni. Ugyanakkor egy intenzív súlyzós edzés után szépen felgyorsul az anyagcsere. Az intenzíven megdolgoztatott izmok termogén hatást idéznek elő, ami az edzés befejezése után még órákig tart. Lényegében feltekered a szervezet termosztátját, és a metabolikusan aktív izmok táplálásához további kalóriák elégetése válik szükségessé. Ebben az edzés utáni állapotban a test gyorsabb ütemben égeti a kalóriákat, mert a szervezet energiaigénye az egekben van. A kiéhezett szervezet üzemanyagot követel, így ha a megfelelő feltételek fennállnak, a test üzemanyagként zsírt fog égetni.

  Az ellenállásos tréning célja a fokozott izomnövekedés beindítása, az izomépítés és az izomerő növelése. Ha valaki aki még soha nem végzett ellenállásos tréninget, ésszerű súlyzós edzésbe kezd, és a megfelelő eljárásokat alkalmazza, viszonylag egyszerűen kiválthatja a hipertrófiát. Lyle McDonald a The Ketogenic Dietben ( A Ketogén diéta ) azt írja, hogy 0,5 kilónyi új izom naponta 30-40 kalóriával növeli a túléléshez szükséges kalóriamennyiséget, 4,5 kiló új izom további 400 kalóriát éget el naponta, ami megfelel egy 40 perces kardiózás kalóriafelhasználásának.

  Ha az izomrostokat rendszeresen és ismételten külső terhelésnek teszed ki, a rostok megvastagodnak, hogy megbirkózzanak a rájuk nehezedő nyomással. Ennek eredményeképpen a többletterhelésnek kitett izom idővel vastagabb, nagyobb és erősebb lesz. A tapasztalat azt mutatja, hogy bizonyos ellenállásos gyakorlatok rendkívül hatékonyan vastagítják és erősítik az izomrostokat. Az edzésmódszerek a tudományban és a biológiában gyökereznek. Bizonyos gyakorlatok, bizonyos módon, bizonyos eszközökkel és bizonyos intenzitással végrehajtva mindig ugyanazt az eredményt adják. Vannak kulcsfontosságú alapgyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak az izmok felépítésében és megerősítésében. Ezek az alapgyakorlatok( apró eltérésekkel )mindegyik mester edzésprogramjában megtalálhatók. Ez világosan jelzi, hogy neked is bele kell foglalnod ezeket a saját ellenállásos edzéstervedbe. Némelyikükkel az átlagember is rendkívüli eredményeket érhet el, ha megfelelően hajtja végre őket. Ezeket a hatásos gyakorlatokat és edzéstaktikákat kell elsajátítanod neked is, hogy látható eredménye legyen az edzéseidnek.

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close