• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Szeretnél kockás hasat?

  A 115 kilós vagy annál is nagyobb izomtömegük megtartása mellett 2-6%-os testzsírarányra törekvő profi testépítők olyan élelmiszereket fogyasztanak, amelyeket a szervezet csak nehezen vagy egyáltalán nem tud testzsírrá alakítani. A kalóriákat nagyjából azonos méretű étkezésekre bontják, és néhány óránként esznek, hogy kiváltsák az emésztés termogén hatását. Izzasztó kardióedzést végeznek reggeli előtt, hogy kihasználják az alvás utáni glikogénmentes, katabolikus állapotban végrehajtott aerob testmozgás előnyeit.

  Glikogén hiányában a szervezet testzsírt kényszerül égetni. Vannak, akik a nap folyamán később egy második kardióedzést is tartanak. Izmok nem létezhetnek kalóriák nélkül. Ha izmokat építesz, a szervezetnek  csupán a fenntartásukhoz több kalóriára lesz szüksége. 5 kilogramm izom hozzáadása a napi anyagcsere fedezeti pontját 300-400 kalóriával tornázza feljebb. Ha a megfelelő edzéstaktikát megfelelő táplálkozással párosítod, az anyagcsere üteme idővel az egekbe szökik. Egy izmokkal megpakolt test pusztán a normális mindennapi működéshez több ezer kalóriát igényel.

  Ha egy izomember akár csak egy kicsit is visszavesz a hatalmas kalóriabevitelből, kalóriahiány lép fel. Jóllehet az illető ,még mindig hat 800 kalóriás étkezést tart naponta, ez jelentős csökkenés a napi hat 1000 kalóriás étkezéshez képest. Ahhoz pont elég, hogy az energiamérleget negatív irányba billentse. Ez az apró, hat étkezésre elosztott, egyenként 200 kalóriás csökkentés elhanyagolhatónak tűnhet, pedig összességében hatalmas, napi 1200 kalóriás visszalépést jelent.

  A kalóriák drasztikus visszavágása kisiklatja az anyagcserét, és felébreszti a szunnyadó ősi mechanizmusokat: a test éhezést érzékel, ezért megszállottan, mindenáron igyekszik megvédeni a testzsírtartalékokat. A hirtelen fogyókúra következtében előálló kalóriahiány megszólaltatja a szervezet riasztócsengőjét, és a test a kínzó energiaszükségletet az értékes testzsír megmentése érdekében az izmok felfalásával próbálja pótolni. A szervezet a saját izomszöveteinek elfogyasztására fanyalodik, hogy megkímélje ” a zsírt. Mindannyiunk nagy sajnálatára.

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close