Rúgd be a motort

Imádom a szabadtéri erőgyaloglást, amihez gyakran súlyokkal megrakott hátizsákot viszek magammal. Mielőtt elindulnék, szabad kezes, saját testsúllyal végzett (calisthenics)  gyakorlatokkal megemelem a pulzusszámomat: 2-4 percig teljes guggolásokat és fekvőtámaszokat csinálok. A normál pulzusom általában 65-75 bpm. Természetesen felveszem a pulzusmérőmet, és annyiszor hajtom végre az említett saját testsúlyos gyakorlatokat, hogy a pulzusom legalább 141 bpm-re ugorjon legalább. Ez az életkoromnak megfelelő maximális pulzusszám  80 %-a.

Azt tapasztaltam, hogy a lépcsőn fel-le futkosás szintén nagyszerű módja annak, hogy a kezdetben lomha szívverésemet feltornázzam a célzónába. Én 80%-os alapot használok, de ez nem jelenti azt, hogy neked is muszáj így tenned. Aki nincs edzésben, eleinte jobb, ha alapszintként az életkornak megfelelő maximális pulzusszám 50-65%-át állítja be magának. Miután a pulzusszámom elérte a kitűzött 80%-os értéket, igyekszem az edzés teljes ideje alatt ezt az alapszintet fenntartani. Az edzés során lesz, amikor a pulzusom meghaladja az alapszintet, és lesz amikor alatta marad – a cél az adott edzésre kitűzött átlagos pulzus elérése.

Van amikor az edzések időtartamát növelem, miközben az intenzitás és a gyakoriság változatlan marad, máskor az edzések gyakoriságával játszom.Tekerd fel a hangerőt! Minél edzettebb vagy annál nehezebben tudod megemelni a normál pulzusszámodat. A pulzusszám feltornázásához használd a guggolásokat és a fekvőtámaszokat.

Aztán gyerünk ki a szabadba! A hegyekben futni, persze nem a turista úton., Egek, hol van ehhez képest egy konditermi kardiógép. Ez a hirtelen halál!!!!

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close