• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Edzésritmus

  Átkozottul jó oka van annak, hogy miért kell lassan és módszeresen végighaladni minden edzésprogramon. Az ok az edzés ritmusával kapcsolatos. Egyszerűen fogalmazva ez annyit jelent, hogy ha lassú haladással építed fel a lendületet, sokkal gyorsabban eléred a célodat, mintha siettetnéd. Paradoxonnak hangzik, de így van.

  A régi vasgyúrók nagyon jól értették ezt az elvet.. Olyanokat mondtak, hogy kifejni a programot és erőt tenni a bankba. Az egyik régi  mondás, amit bölcs súlyemelő edzők nyomtak le fiatal tanítványok torkán, így hangzott: a nehéz súlyok nem mennek sehová, megvárnak.

  Sajnos a mai emberek egyáltalán nem értik ezt a hozzáállást. Amikor sportolásba fognak, általában rögtön a mély vízbe ugranak. A ,,most” akarom társadalmában élünk, a srácok a türelmet nem erénynek látják. Mondjuk a felnőttek sem. Pedig mindenkinek végig kell járnia az első lépéseket is!

  A másik ok ami miatt manapság az emberek már másnap eredményt akarnak látni, a szteroidok. A szteroidok olyan gyors , bár átmeneti és egészségtelen eredményeket hoznak, hogy az edzés ritmusának régi típusú, fokozatos felépítése jórészt eltűnt vagy feledésbe merült.

  Tegyél erőt a bankba!

  Talán hallottad azt a régimódi ( de hihetetlenül fontos ) kifejezést, hogy ,,kifej” ,edzésmódszerre vagy tervre használni, illetve az ,,erőt” tenni a bankba” mondást. Ha hallottad ezeket és elgondolkodtál, hogy mit jelentenek, itt van a válasz.

  A lehető legegyszerűbben fogalmazva: minél keményebben edzel, annál jobb eredményeket érsz el. Emiatt sokan azt feltételezik, hogy akkor lehetnek a lehető leggyorsabban nagyok és erősek, ha olyan keményen dolgoznak, amennyire egyáltalán képesek. Sajnos, különösen egy átlagos naturál sportoló esetében a nagyon kemény edzéseknek megvannak a maguk hátulütői. Kimerítik a szervezetet, felemésztik a motivációt és árthatnak az ízületeknek. Ha olyan keményen edzel, amennyire csak tudsz, valószínűleg jut egy nagy löketnyi az előnyeiből is, pár hétig esetleg pár hónapig, de ahogy a test fellázad, az eredmények lelassulnak, majd megállnak. A testünknek van annyi energiája, hogy izmot építsen és erősítsen, de ha tényleg nagyon keményen edzel és nem használsz szteroidokat, ezt az energiát elég gyorsan felemészti.

  Ha ennél visszafogottabban edzel, nem lesznek olyan jó eredményeid, mint ha határaidat feszegetnéd, de lesznek eredményeid, és ezeket sokkal hosszabb időn keresztül tudod kihozni a testedből.  A hónapok múlásával a visszafogottabb eredmények sokkal több izmot és erőt eredményeznek, mint a nagyon keményen edző és eleinte nagy eredményeket mutató sportoló esetében, aki azután kiég.

  Ha túlságosan erőlteted a fejlődést, az a későbbiekben visszaüt.A gyors fejlődés érdekében a szteroidot használok örült súlyokkal edzenek és a fizikai teljesítőképességeik tetejét feszegetik. Sajnos, amikor különböző okok miatt kénytelenek abbahagyni, véget ér a szteroid hatása és a visszafejlődés drámai lesz. Az ízületeik fájnak persze, mert nem hagytak nekik időt arra, hogy hozzászokjanak a kemény munkához. A fájdalmon nem segít a szörnyű technikájuk sem. Sajnos láttam olyan sportolót is aki ezek után rosszabbul nézed ki mint a szteroid használat előtt. Sajnos mindenért fizetni kell a végén.

  Aki okosan csinálja az hosszú távban gondolkodik, és úgy alakítja ki edzésprogramját. Hónapról, hónapra építi fel programját és ügyel arra ,hogy elkerülje a túledzést , megfelelően táplálkozzon és elegendő időt szánjon a regenerálódásra is. Hónapról hónapra erősödik illetve évről,  évre. De nem hirtelen növekszik, így ízületei is fokozatosan erősödve alkalmazkodnak a nagyobb terheléshez.  Arról már nem is beszélve, hogy büszkesége és önbizalma az egekbe szökik, és ez nem egy kívülről bevitt hormon hatására történik.

  Hogyan is vallhatna kudarcot aki így edz? Ez a tényleges, tartós eredmények igazi útja. Felejtsd el a könyveket, amik már holnapra ígérik a méretet és az erőt. Az mind porhintés, ami csak a kudarchoz és csalódottsághoz vezet.

  Te menj a helyes úton, alkalmazd a lépésről lépésre haladás elvét!!!

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close