A kitörés a klasszikus guggoláshelyettesítő

A testépítők guggolás vagy lábtolás közben külön hangsúlyt fektetnek a láb és a lábfej különböző tartásaira, mivel azt hiszik, hogy ezek a négyfejű izom különböző részeit erősítik. Az elképzelésük, hogy a szélesebb terpesz a négyfejű izom belső részét, a kisebb terpesz a külső részét erősíti, a kifelé néző lábujjak a térd melletti vízcseppet a megemelt sarkak a rectus femorist dolgoztatják és így tovább. Valójában a négyfejű combizom négy feje inkább csoportként működik, és a különböző állások és lábtartások miatti különbségek viszonylag kicsik. A fura állású szögek a térdet és a csípőt természetellenes helyzetbe hozzák, és inkább előbb, mint utóbb fájdalmakhoz vezetnek. Guggolás közben próbálj egy számodra stabil és kényelmes tartást találni, és maradj annál. Ha változatosságra vágysz, ne rontsd el a saját guggolásodat, inkább próbálj valami más mozdulatot csinálni, mint például a combgyilkos kitörés.

A kitörések nagyon jól megdolgozzák a comb és a fenék izmait egyaránt. Állj összezárt lábakkal, majd hosszan lépj ki előre. Hajlítsd mindkét térdedet, a gerincedet tartsd egyenesen, az elől lévő térded derékszöget zárjon be, a hátul lévő pedig csaknem érintse a talajt. Ezután a lábaid segítségével told magad álló helyzetbe és ismételd meg a gyakorlatot, vagy a hátul lévő lábaddal lépsz előre, és így lábcserével végezheted a kitörést, mindig előre haladva. Egyszerűen csak lépj előre a másik lábaddal és sétálj. Persze a súlyzókat ne felejtsd el a kezeidbe fogni így nagyobb lesz az ellenállás. Ha a lábaid jó formában vannak egész jelentős távolságokat járhatsz be így. Szerintem ez a gyakorlat, az élen áll a fenék és a comb izmainak formálásában. Ha még nem próbáltad itt az ideje!!!!

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close