• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • Tömegnövelés

  A testépítő magazinokból visszaköszönő férfiak és nők tényleg a millióból egyet jelentik, vagy legalábbis sok ezerből. A DNS-ük születésüktől fogva úgy van programozva, hogy bármilyen fajta rezisztencia tréningre extrém izomnövekedéssel reagáljanak. Természetesen az átlagemberek között nagyon sokan vannak, akik éppen ellenkezőleg , irtózatos nehézségekkel kénytelenek szembenézni az  az izomtömeg növelésénél. A túlnyomó többség aki súlyokat emelget, kizárólag azért, hogy izmot növeljen, az átlagos kategóriába esik.

  Akárhogyan is nézed, nehéz igazi kemény izmokat felszedni. És ez még sokkal nehezebb amikor nem a megfelelő utat választod.

  A háromszög három oldala:

  1. Úgy kell edzened, hogy az stimulálja az izomnövekedést.

  2. El kell látnod a szervezetedet a tápanyagokkal, amikre szüksége van ahhoz, hogy elég energiád legyen az edzéshez, és , hogy regenerálódni és növekedni tudjon.

  3. Eleget kell pihenned, és ez mind alvást, mind pedig az edzések között eltelt időt jelenti. Ha nem pihensz eleget, a szervezeted nem lesz képes a regenerálódásra, és nem fogsz növekedni.

  Ennek a háromszögnek mindhárom oldala szinergiában dolgozik együtt. Edzést , táplálkozást, pihenést mind megfelelően kell kezelni az izomnövekedés elősegítéséhez. Ha nem tiszteled ezt az elvet soha nem leszel olyan nagy , mint amilyen lehetnél.

  Edzés nehéz súlyokkal.

  Amikor tömegre edzel, olyan gyakorlatokra kell koncentrálnod, amik abszolút megdolgoztatják izmaidat.Az összetett, szabad súlyokkal végzett alapgyakorlatok a legnehezebbek, de messze a leghatékonyabbak az izomnövekedés kiváltására. Túl sok testépítő fecsérli el az idejét és energiáját az olyan izolációs gyakorlatokra, mint a kábeles keresztezések, lábnyújtás, lórúgás és koncentrált bicepszgyakorlat. Ezek az izmot formázó és részletességet adó gyakorlatok , hasztalanok azok számára, akiknek még nincs meg az izmuk, amit formázhatnának vagy kidolgozhatnának. Egyelőre felejtsd el az összes ilyen típusú gyakorlatot. Helyettük olyan gyakorlatokat végezz, amik rákényszerítenek arra, hogy nehéz súlyokat használj, mint a guggolások, felhúzások, kinyomások,  a mellre és a vállra, tolódzkodás, evezések és húzódzkodások.

  Ezek a gyakorlatok  a hasznosságukat több évtized alatt bizonyították gyakorlatilag testépítők milliói által az egész világon, akik cingárból házzá fejlődtek. Ha csak egy kicsivel is tudod növelni a súlyokat ezeknek a gyakorlatoknak a mindegyikénél a hónapok folyamán úgy, hogy az ismétlésszám ugyanaz marad, akkor lehetetlen , hogy ne nőjél, persze ha megfelelően táplálkozol, és pihensz mellette.

  Soha ne áldozd fel az egészségedet! A súlyok csavargatása és rángatása csak azért, hogy nehezebb súllyal dolgozhass, megfosztja az izmaidat a stimulációtól, amire szüksége van a növekedéshez, ráadásul komoly sérülés veszélynek is kiteszed magad. Ha nem tudsz majd egyáltalán edzeni, mert nagyon fáj a vállad, vagy a hátad akkor nemcsak, hogy nem fogsz nagyobb lenni, de még azt is elfogod veszíteni,amit eddig elértél.

   

  Ezt most jól jegyezd meg. Ha sok izmot akarsz magadra rakni, akkor az evést a munkáddá kell tenni. Nem hobbi, nem valami, amit szívességből teszel , hanem igazi munka. Attól a pillanattól kezdve, hogy felébredsz, addig, amíg le nem fekszel biztosítanod kell a minőségi tápanyagok folyamatos bevitelét a szervezetedbe. Ezeket a tápanyagokat két- három órás különbségekkel kell elfogyasztanod. Minden étkezésnek tartalmaznia kell proteint. Próbálj meg testsúly-kilogrammonként 3 grammot fogyasztani naponta, amit egyenlően osztasz szét az étkezéseid során. Tartsd mindig észben, hogy a szervezeted egyes ételeket gyorsabban emészt meg., mint másokat. A protein shake-ek 30-60 perc alatt emésztődnek meg, attól függően, hogy tejsavóból, vagy kazeinből készültek.

  A száraz források, mint a tojásfehérje, csirkemell, hal, körülbelül másfél két órát vesznek igénybe. A zsírosabb proteinforrások, mint az egész tojások, vörös húsok, lazac, vagy csirkecomb emésztése három óráig, vagy még tovább tart, valószínűleg négy órához lesz közelebb, ha az anyagcseréd nem túl gyors. Használhatsz protein vagy ételhelyettesítő shake-et, de azt javaslom, hogy egyél egy kis mogyoró, dió félét ezekkel, hogy lelassítsd  az emésztést a teljes ételek szintjére, vagy nagyon hamar újra kell enned. Próbálj meg naponta, legalább három, de inkább négy sőt akár 5 étkezést beiktatni. Jó ötlet még előre megcsinálni egy turmixot és a hűtőben tartani, hogy amikor éjszaka kimész a wc-re inni tudjál.  Ez segít a szervezetedet egy pozitív nitrogén egyensúlyi állapotban tartani,ami megakadályozza, hogy katabolikus állapotba kerülj, amikor is a szervezeted elkezdi saját izmát is felhasználni, hogy aminosavhoz jusson.

  Az edzés utáni étkezés is nagyon fontos. Igyál proteint és szimpla cukrot tartalmazó turmixot közvetlenül az edzés után, majd egy órával később egyél száraz proteint és komplex szénhidrátot.

  Eddz keményen, add meg a szervezetednek,amire szüksége van, majd pihenj, töltődj, regenerálódj. A legfontosabb, hogy nyolc órát vagy többet aludj éjszaka. Ha lehetőséged van napközben is szundíts , vagy hétvégente extra alvásokat iktass be.

  A NÖVEKEDÉST AZ EDZŐTEREMBEN STIMULÁLOD, DE NEM OTT TÖRTÉNIK MEG, HANEM KÉSŐBB, AMIKOR ALSZOL!

  Ne eddzed ugyanazt a testrészedet heti kettőnél többször, mert különben nem tudnak pihenni elég időt az izmok. Ezzel hátráltatod a növekedésüket. Maximum egy óra legyen az edzés, és próbálj meg beiktatni heti két- három 30 perces kardiót is legalább, mérsékelt intenzitással. Ezt nem a zsírcsökkentés miatt végzed, hanem, hogy a szívedet és a tüdödet egészségesen tartsd, és hogy fenntartsd a kardiovaszkuláris állóképességedet. Ha csodálkoznál azon miért is van erre szükség, próbálj meg elvégezni egy 20 ismétlésből álló guggolást, vagy felhúzást. Ha az edzések kihívást jelentenek számodra, és a táplálkozásod is rendben van,  és mindezeket alkalmazod akkor növekedni fogsz.

  Kemény edzés, helyes étrend, és megfelelő mennyiségű pihenés szinte mindenkinél izomméret növekedést eredményez.

  Összefoglalva a fent leírtakat, az izomnövekedés stimulálásához fontos, hogy a megfelelő dolgokat csináld. Ugyanennyire fontos, hogy ezeket rendszeresen végezd, minden nap, és hogy elég türelmes legyél kitartani az edzésprogram mellett, akkor is amikor úgy tűnik, hogy nem igazán fejlődsz. Az izomnövekedés apránként történik, ami idővel fokozatosan  összeadódik. Öt kilogramm egy évben nem tűnik nagy durranásnak, de öt év alatt ez 100 kilós embert csinál egy 75 kilogrammosból. Létfontosságú, hogy a tömegnöveléshez hosszú távra elkötelezd magad és felejtsd el az olyan örült célokat, mint 9 kilogrammot felpakolni egy hónap alatt.

  Tartsd be a szabályokat, és nyomd a vasat keményen!!!!

   

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close