A súlyzós edzés hatása és az aerob munka.

A súlyzós edzés a legjobb egyedi eljárás, amit a testzsír ellenőrzésére és testalkatunk fejlesztésére igénybe vehetünk. Az aerob munka kiváló eljárás a fölösleges kalória elégetésére, a szív erősítésére és a testzsír ledolgozására. A szó szoros értelmében azonban az aerob edzésben nincs kellő “ellenállás”a súlyzókkal végzetthez hasonlítva.

Hogy miért?
Azért mert csak a súlyzós edzés fokozódó ellenállása teszi lehetővé az óhajtott testalkat építését és hozza létre a kalóriafeldolgozó és zsírcsökkentő alapvető anyagcserét.
Súlyemelés hatására több minden történik velünk. Az egyik az, hogy egy-egy edzésen 300-400 felesleges kalóriát égetünk el, amely zsírként halmozódna fel a szervezetünkben.
A másik az, hogy ha gyorsan edzünk, nagyon kevés pihenővel a sorozatok között, akkor olyan szintre emeljük és tartjuk a szív ritmusát, amely erősíti a szív-érrendszert és a zsírégető tevékenységet is mozgósítja.

Végül és ez a legfontosabb, építjük és feszültségben tartjuk az izmot.
A súlyzók minden más eszköznél és eljárásnál hatásosabban alakítják, csiszolják és körvonalazzák az izmot. A másik, hogy a súlyzós edzés eredményeként nyert izmok a fenn tartásukhoz több kalóriát igényelnek, mint egy hájasabb test.

Ez viszont gyorsítja az anyagcserénket. Ez az elsődleges oka annak ,hogy a tetszetős tónusú atléták és izmos testépítők sokat ehetnek és mégsem híznak el. Szervezetük egyszerűen több kalóriát éget, fogyaszt és azt a izmok fenn tartásához használja fel.

További olvasnivaló:

Read previous post:
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close