• NewMed
 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation here
 • Cord blood stem cells transplantation here
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation here
 • трансплантация собственных стволовых клеток костного мозга здесь
 • трансплантация стволовых клеток собственной пуповинной крови здесь
 • трансплантация стволовых клеток пуповинной крови родственника здесь
 • A modern módszerek ,,lenevelik” a lábat a funkcionális edzésről

  Rengeteg lábgyakorlat létezik. Ezek közül sok izolálja a combon belül az egyes izmokat: a lábnyújtások és a ,, puhány ” guggolások a négyfejű izmot, a lábhajlítások a lábbicepszet (combhajlító) izolálják, a hiperextenzió ( felhomorítás ) a farizmokra is fókuszál. Emellett van még vagy egy tucat különböző lábgépes vagy kábeles gyakorlat, amelyek meghatározott lábizmokat vagy lábizomcsoportokat dolgoztatnak meg.

  A modern embernek ezt a legkevésbé sem ajándék: a modern edzéstechnikák túlzásai a legtöbb esetben valójában negatív dolgok. Azért, mert a legtöbb újabb lábgyakorlatot pontosan a különböző lábizmok izolálására találták ki. Ez a gyakorlat hasznos lehet annak a testépítőnek, aki az alsótestének bizonyos meghatározott pontjait akarja kihangsúlyozni, de igen keveset tesz az általános izomtömegért és a funkcionális erőért, ugyanis a lábizmok úgy alakultak ki, hogy holisztikus rendszerként működjenek, nem pedig elkülönült részekként. Tulajdonképpen a lábat többszörös izolációs gyakorlatokkal edző jelenlegi gyakorlat még csökkentheti is a funkcionális erőt és az alsótest atletikus jellemzőit, mert ,, kineveli ” a lábizmokból a szinergikus, koordinált működésre törekvő természetes reflexet.

  A legjobb módszer a valóban erős és atletikus láb fejlesztésére az, ha a lehető legkevesebb gyakorlattal dolgozunk, feltéve, hogy azok a lehető legtöbb lábizomra hatnak. Az ideális persze egyetlen gyakorlat lenne, ha találnál olyat, ami dinamikusan megdolgoztatja az alsótest minden izmát.

  Márpedig olyan gyakorlat létezik, és a sportolók körében az ókor óta jól ismert. Mivel világszerte nagy jelentőségű a testkultúra világában, több néven is fut. Az angol nyelvű országokban guggolásnak vagy mély térdhajlításnak hívják. Indiában ahol a testkultúra gyakorlatilag a testsúllyal végzett guggolásra épül a neve baithak.

  További olvasnivaló:

  Read previous post:
  A súlyzós edzés mítoszai

  Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

  Close