Engedd szabadon a mellizmaidat

Engedd szabadon mellizmaidat! Edzed külön az egyes területeket az optimális növekedés érdekében!

Ha sikeres testépítővé akarsz válni, vagy csak szeretnél komolyabb eredményeket elérni a tested formálásában, mindig maradj nyitott a tanulásra. Az egyik első dolog, amivel szembekerülhettél a melledzéseid során a pad dőlésszögének fontossága volt. Nyilván a legelső nap megtanultad, hogy a mellizom felső részének edzéséhez döntött padot, a középső részhez vízszinteset, az alsó részhez pedig lejtős padon negatív nyomásokat kell alkalmazni.

A felső mellizom.

Összetett mozdulatok: Az olyan szabad súlyos gyakorlatok dolgoztatják a mellizom felső részeit, amelyeket 20-40 fokban döntött-pozitív -padon végzel. Minél meredekebb a pad, annál magasabban fekvő területeket terhelsz a leginkább, de ilyenkor már a hátsó deltáid is bejönnek a képbe. Az ülve végrehajtott nyomások is, amelyek során (a testedhez képest ) felfele tolsz, a felső mellizmokat célozzák. Kutatások kimutatták, hogy a fordított fogással, alul fogással végrehajtott fekve nyomások is a felső területek rostjait edzik.

A legjobb összetett gyakorlatok a mellizom felső területeire:

-Pozitív nyomás rúddal

-Pozitív nyomás kézisúllyal

-Pozitív nyomás erőkereten

-Pozitív nyomás gépen

-Fekve nyomás alul fogással

Izolációs mozdulatok:

Ilyenek az egy ízületet mozgató gyakorlatok ( amikor a könyököt enyhén hajlítva, mereven tartod )döntött padon kézi súlyokkal, vagy az alsó csigán történő összehúzások, ahol széles ívben lentről felfele húzol. Szintén a mellizom felső részét dolgoztatod, ha a keresztcsiga alsó csigájáról kanalazó mozdulattal keresztbe húzol.

A legjobb izolációs gyakorlatok felső mellizomra:

-Tárogatás döntött padon kézisúllyal

-Tárogatás döntött padon csigán

-Alsó csigás összehúzások

 

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close