Az izomnövekedés kulcsa

Véleményem szerint a naturál testépítésben a legnagyobb probléma az, hogy ijesztő számú ember rontja el a teljesen megfelelő edzését gyenge táplálkozással. Megfigyeléseim szerint a komolyan és félkomolyan tréningezők többsége, úgy megy haza az edzőteremből, hogy eleget tett a növekedés stimulálásáért, de a nagy tömegnövekedés, vagy a szálkásodás, a szép és formás izmok elérése, komoly táplálkozást igényel ahhoz, hogy a tréningmunka adta lehetőségekkel élni is tudjunk. Ha nem vagy hajlandó odatenni magad és kemény hozzáállást tanúsítani a táplálkozás frontján akkor, tulajdonképpen csak alig van értelme és eredménye hogy lemész az edzőterembe.

(Az angolban szerencsésen) három S-el írható le az izomnövekedés kulcsa: stimulation (stimuláció) ,supply (alapanyag) és signal (jelzés). Az edzés stimulálja, ingerli a növekedést, a táplálkozás biztosítja a beépíthető alapanyagokat, és a különböző hormonok jelző funkcióval bírnak a növekedés folyamatához. Kombináld ezt a három kulcstényezőt és szinergikus, egymást erősítő hatást kapsz.

Az edzésben nem a súly nagysága számít, hanem az, hogy hogyan emelsz. A tudat izom kapcsolat kifejlesztése. Ez fejleszti az izmokon belül az önérzékelést, és az izmok közötti mozgásérzékelést.A megoldás tehát a szabályos forma mindenekelőtt!

További olvasnivaló:

Read previous post:
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close