A jól megtervezett edzésprogram

Húzódzkodás széles fogással 2Egy jól megtervezett ,szálkásító edzésprogram négy fázisból áll, amelyek mindegyike négy hétig tart. Minden szakasznak más a célja, és a negyedik kivételével mindegyik arra összpontosít, hogy diétával és testgyakorlással optimalizálja egy adott hormon szintjét. Az átfogóbb negyedik fázis nem egyetlen hormonra vagy körülményre fókuszál hanem mindennek a szabályozására.

A kívánt hatás elérése érdekében a különböző szakaszokban eltérő edzéstípusokra van szükség. Természetesen ezekben vannak közös gyakorlatok is. A fázisok egésze más célokat szolgál, de a mozgássorok lehetnek hasonlók. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy rengeteg nagyszerű gyakorlat létezik, hiszen egy súlyt ezerféleképpen lehet felemelni, de mindössze 3-5 változatra van szükség a nagyszerű és kiegyensúlyozott fizikum eléréséhez. A másik az, hogy az ezer mozgásféleség mindegyikét nemcsak lehetetlen lenne mesteri fokon végezni, hanem kifejezetten kontra produktív lenne.

Egy gyakorlatból úgy lehet kihozni a legtöbbet, ha jól csináljuk. Fitneszberkekben ezt úgy mondjuk, hogy ,, nagyfokú gyakorlottság “” kell hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy nem önmaga betetőzése minden egyes sorozat és minden ismétlés, amelyet végrehajtasz, hanem egyszersmind felkészülés a továbbiakra, azaz a következő sorozatokra és ismétlésekre.

Ha ragaszkodunk néhány alapvető mozgássorozathoz, és ezeket hajtjuk végre kisebb módosításokkal, akkor sokkal jobban biztosított a folyamatos fejlődés lehetősége, mint akkor, amikor sok gyakorlatféleség elsajátításához mindig a nulláról kell indulni.

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close