A bajnokok pszichológiája

Az elme, az agy, a belső gondolkodási folyamat a legnagyobb szövetségeseddé válhat, de ugyanúgy lehet a legnagyobb ellenséged is a tested átformálásáért vívott csatában. A lelki-szellemi áthangolódás kulcsfontosságú: az az optimális, ha a sportoló lelkesen, izgatottan, feltüzelten várja az edzést, és ugyanígy muszáj, hogy lelkesedjen a teljes ,,haditervért”.

Készíts egy hat -tizenkét hetes fitneszhaditervet, és tedd ezt ugyanolyan gondosan és aprólékosan, mint az a modellépítő, aki üvegpalackok belsejében épít fel kishajókat. Miután a terv megszületett, tűkön ülve, remegő izgalommal kell, hogy várd az edzést, hogy amikor végre edzhetsz, apait-anyait beleadj. A ,, vadállati ” hozzáállás  fokozott teljesítményre sarkall az edzésen. Gondolj úgy az edzésekre, mint zsinegre fűzött gyöngyökre, amelyek együttesen egy nyakláncot alkotnak: minden egyes kardió és súlyzós edzés egy egy újabb gyöngyszemet jelent a nyakláncon. Fűzd össze megszakítás nélkül az edzések sorát, és a tested valódi lendületet kap.

Miután tested lendületbe jött, az eredményeid hirtelen minden reális várakozást felül fognak múlni. A lendület jelenségét magamnál és másoknál is több százszor megtapasztaltam. Az élsportolók tisztában vannak vele, milyen fontos a lendület megteremtése, ezért minden erejükkel törekszenek is rá. Egy sikeres súlyzós vagy kardióedzés izomszöveteket épít, illetve elégeti a zsírpárnákat. Az intenzív testedzés mámorító endorfinokat juttat a véráramba, és az edzés testileg-lelkileg egyaránt örömteli élménnyé válik. Az emberi természet olyan, hogy igyekszik megismételni a kellemesnek ítélt élményeket. A lelkesedésed fokozódik, és a folyamat hatalmas lépést tesz előre.

Egy sor sikeres edzés és tíz tizennégy nap múltán kézzelfogható fizikai változásokat kezdesz tapasztalni. Amint érzékelhető fizikai változás következik be, az illékony fizikai és pszichés lendület gyökeret ereszt. A közvetlen cél a ,, Nagy Áttörés ” elérése. Tizennégy napnyi rendíthetetlen kitartás már elég lendületet ad  ahhoz, hogy akár  az egész életedet megváltoztassa.  Fűzz össze kéthétnyi sikeresen végrehajtott edzést, és érd el ezt a kulcsfontosságú mérföldkövet. Az edzések minőségét úgy emelheted magasabb szintre, ha minden idegszáladdal kizárólag az előtted álló feladatra összpontosítasz. Tüzeld fel magad! Naplózd az eredményeidet, és ünnepeld meg a folyamatos, számszerűsíthető, kézzelfogható, tagadhatatlan fizikai fejlődést. ,,Kedden 90 -be 8-at nyomtam fekve, Pénteken 92,5-be 8-at. Ez  hitelesíthető, objektív haladás. Az a fajta, amelyik erőt és izmokat szül. Azt tapasztaltam, hogy a sportbajnokok  jellemzően olyan intenzíven képesek az edzésre összpontosítani, hogy az már-már ijesztő. A szó szoros értelmében puszta akaraterővel rátudják kényszeríteni magukat, hogy többször vagy nagyobb súlyokat emeljenek.

Tanulj meg az előtted álló edzésre összpontosítani! Az összpontosítási képességed a belső fecsegés megszűnésével egyenes arányban nő. A folyamatos, szünet nélküli gondolkodás sötét fátyla megakadályozza, hogy világosan felfogd, mi történik a közvetlen jelenben. Az élsportolók megtanulnak teljes mértékben csakis az előttük álló feladatra összpontosítani. Neked is ezt kell tenned, ha látványos és tartós eredményeket szeretnél elérni!

 

További olvasnivaló:

Read previous post:
247645_486372081396035_2074712970_n
A súlyzós edzés mítoszai

Az erősítő edzés jól felismert előnyei ellenére még mindig számos hiedelem létezik. Íme a legnépszerűbb félreértések és a tudományos tények....

Close